Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Galant FIN

Kutsumanimi: Tilli

Rotu: Englannintäysiverinen

Väri ja merkit: Musta

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: v. 2005, 10v.

Rekisterinumero: SKPR-664

Säkäkorkeus: n.160 cm

Tekijä: -

Omistaja: Kaisa, Kht Manhattan

 

Venyttelevä maantiekiitäjä

Tilli ei tekisi pahaa kärpäsellekään, ja on oikea herrasmies.

Tillillä on eteenpäin pyrkivä laukka (laukkahevonen kun on), ja ratsastajan pyytämä rauhallinen laukka yltyy pian yleensä kiidoksi, ellei ole hyvin tarkkana. Tilli myös kuumuu helposti esteillä, mutta ryöstä se ei koskaan. Steppaa vain paikoillaan ja kiihdyttelee paljon, mikä ei tietenkään ole niin mukavaa ratsastajalle. Mutta jos on taitava Tillin kanssa, ja saa sen menevän, pyörivän ja rauhallisen mutta reippaan laukan esiin, selässä istuminen on suorassaan taivaallista. On onnekas, jos sen laukan joskus kokee. Myös Tillin kiitolaukassa on tasainen ja mukava istua, mutta sen ravia on kerrassaan kauheaa ratsastaa. Sitä kamaluuden tunnetta ei pysty edes selittämään. Tai, jos se selitettäisiin, siinä menisi varmasti ainakin kaksi sivua. Mutta ainakin se on mahdottoman pompottavaa, jopa kevennettäessä. Käynti on Tillillä reipasta ja "normaalia". Ei pukittele lainkaan. Ei yleensä säiky. Mikään koulu- tai estehevonen Tilli siis ei ole, vaikka kumpiakin lajeja ihan siedettävästi osaakin. Tilli taitaa, ehkä hieman kömpelösti, mutta kuitenkin passagen ja piaffen, kunhan sen on lämmitellyt hyvin ja otus on hyvin kuulolla. Ratana ori hyppää 95cm.

Talutettaessa Tilli on moitteeton ja reipas, mutta saattaa säikkyä joskus. Tilli tarvii itsevarman ja kunnioittavan käden riimunarunsa päähän, niin kulkee kauniisti vierellä.

Tilli on hyvä opetushevonen hoitoa opeteltaessa. Se ei säiky ja on kiltisti vaikkei hoitamisesta sinänsä nautikaan, paitsi että jalkojen nostelu on siitä mukavaa venyttelyä. Tillin jalat tulisikin aina venytellä ennen rankempaa ratsastusta.

 

Jälkeläiset

 
©2019 Kht Manhattan - suntuubi.com