Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mrt's Paranormal Activity

Kutsumanimi: Rose

Rotu: Shetlanninponi

Väri ja merkit: Hiirakonkirjava

Sukupuoli: Tamma

Syntynyt: v.2003, 12v. (ostettu 28.2.2011)

Rekisterinumero: SKPR-661 (myös SKHRY-rekisterissä)

Säkäkorkeus: 105 cm

Tekijä: Miisa, Kht Myrskytuuli

Omistaja: Emsku, Kht Manhattan

 

Pippurinen hapannaama

Rosen menneisyydestä Myrskytuulen tallilla ei juurikaan ole tietoa, mutta sen tiedetään olleen sielläkin melkoinen riiviöponi. Omaa tahtoa siis löytyy tältä tädiltä vaikka muille jakaa ja usein se nähdään kovistelemassa muille lauman jäsenille. Yleensä Rose yrittää pomottaa ihmisiäkin, mutta todellisuudessa se ei mitään uhkailua pahempaa tee.

Rose-täti on tallin pippurinen pukkiponi. Poni pystyy pienestä koostaan huolimatta todella isoihin pukkeihin, joissa joko pysyy kyydissä tai ei. Rosella on vaihtelevia päiviä; joskus sitä huvittaa tehdä töitä ja joskus taas ei. Rosen kanssa tulevaa ratsastuskertaa ei pysty ennustamaan. Ensin se voi olla hyvin hidas ja laiska tahmatassu, sitten yhtäkkiä tuntuu kuin poni olisi saanut jalkojensa tilalle raketit ja joskus taas toisinpäin. Joskus koko tunti menee laiskamatoillen tai kaahaillen. Toisinaan niskuroinnista ei ole tietoakaan ja kaikki sujuu täydellisesti. Ponin mieliala vaihtuu aina hyvin nopeasti.

Kaikesta huolimatta Rose on melko taitava ratsu ja loistaa niin koulu- kuin esteradoilla. Varsinkin esteillä poni on todella lahjakas ja eteenpäinpyrkivä. Välillä Rose haluaa näyttää parasta osaamistaan ja kieltäytyy hyppäämästä pieniä esteitä. Silloin este korotetaan 90 senttiin ja poni hyppää jälleen komeasti kunnon ilmavaralla. Ratana ponilla hypätään kuitenkin korkeintaan 80cm. Koulussa Rose kyllästyy helposti, joten se tarvitsee koko ajan tekemistä, ettei ala pukitella. Poni ei myöskään siedä kovin paljon toistoja, vaan aina täytyy keksiä uutta. Rose on aika herkkä suustaan, joten sillä on käytettävä pehmeitä ohjasotteita. Tamma osaa He B:n asiat, eikä sitä ole tarkoitus kouluttaa eteenpäin. Maastossa Rose on oikein kiva ja varma, kuten myös maastoesteillä.

Karsinassa Rose on hiukan kiukkuinen tapaus. Se ei pidä siitä, että sen omalle tilalle tunkeudutaan. Poni on parempi sitoa kiinni, sillä se saattaa pyöriä paljon ja kääntää takapuoltaan hoitajaan päin. Rose luimistelee ja irvistelee paljon sekä nostelee jalkojaan uhkaavasti, muttei silti yleensä potki tai pure. Kavioita putsatessa se voi hiukan koittaa näykkäistä tai napata kiinni vaatteista. Taluttaessa poni seuraa kiltisti perässä, mutta pitää kuitenkin nyrpeän ilmeen turvallaan. Saattaa nyppiä vähän väliä ruohoa tai muuta syömäkelpoista mukaan.

 

Jälkeläiset

 
Kuvia
 
 
Kieltäytyminen >:O