Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Magic

Kutsumanimi: Matti

Rotu: Newforestinponi

Väri ja merkit: Kulomusta, piirto

Sukupuoli: Ori

Syntynyt: v.2005, 10v. (ostettu 7.12.2013)

Rekisterinumero: SKPR-7147

Säkäkorkeus: 148 cm

Tekijä: Hanna, Ratsutalli Powerpolle

Omistaja: Emsku, Kht Manhattan

 

Iloinen metkumestari

Veikeä Magic on perusluonteeltaan kiltti ponipoika. Ponimaisia kujeita löytyy mielin määrin, mutta toisinaan Matti työskentelee oikein keskittyneesti.

Ori on todella pitkälle koulutettu, mikä on melko harvinaista poneilla. Se osaa Intermediate II liikkeet loistavasti. Tarhassakin Matti rehentelee mielellään tammoille passagen tahdissa. Koulutunnit Matti polkee oikein mukavasti. Joskus se saattaa kuitenkin kyllästyä ja ruveta temppuilemaan, joten kisojen alkuverkkaan tarvitaan joskus paaaljon aikaa.

Ponille on opetettu myös westernistä Reiningiä ja Barrel Racingia (tynnyrinkierto). Tynnyrit Matti pinkaisee huimassa nopeudessa, ainakin itsensä mielestä, mutta eihän sitä joka kerta noilla poninkoivilla hevosten nopeuteen ylletä. Reiningistä orin suosikkiliike on ehdottomasti Spin. Se voisi pyöriä vaikka kuinka kauan, jos ratsastaja sen sallisi.

Esteillä Matti on suht rauhallinen, eikä juurikaan kuumu. Joskus se voi kuitenkin olla hieman tottelematon ja hyppiä ihan väärään suuntaan. Sillä on myös tapana nyppiä päätä, joten martingaali on tarpeen. Matti hyppää ratana 60cm, yksittäisenä 80cm ja irtona juuri ja juuri 100cm.

Taluttaessa ori seuraa ihan nätisti perässä. Toisinaan se saa ihme hepuleita ja on parempi kietaista naru turvan ympäri tai jos se on ihan mahdoton, niin naru suuhun. Vihreä myös kiinnostaa Mattia kovasti, joten sen kanssa täytyy olla tarkkana.

Karsinassa poni on kiltti ja näprää huulillaan riimunnarua, kunnes yhtäkkiä... PONI ON IRTI! Siksi Matti onkin parempi hoitaa käytävällä laittamalla se kiinni kahdelta puolelta. Kaviot nostaa nätisti ja antaa harjata joka kohdasta.

Tarhassa Matti on hyvin orimainen. Se korskuu tammoille ja kiusaa muita oreja, paitsi Tilliä, sitä se ei uskalla lähestyä, kuin vain rapsutusmielessä.

Matti on Emskun uusi kisaponi, joka tulee reissaamaan joka kisoissa, mihin Emsku vain pääsee mukaan.

 

Jälkeläiset

---
 
Kuvia
 
©2019 Kht Manhattan - suntuubi.com