Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jimsalabim

Kutsumanimi: Bimi

Rotu: Tilastohevonen

Väri ja merkit: Tiikerinkirjava

Sukupuoli: Ruuna

Syntynyt: v. 2006 (ostettu v. 2006)

Rekisterinumero: SKPR-657

Säkäkorkeus: 150 cm

Tekijä: - (ulkonäköä muokannut Emsku, Kht Manhattan)

Omistaja: Emsku, Kht Manhattan

 

Sirkuksen hylkiö - meidän kultakimpale

Bimi on peräisin eräästä ranskalaisesta sirkuksesta, jossa eläimiä kohdeltiin huonosti. Kun sirkus lakkautettiin, Emsku osti nälkiintyneen tiikerinkirjavan maitovarsan, joka oli heti syntymänsä jälkeen erotettu emästään. Bimi oli hyvin epäluuloinen ja arka. Se väisti kosketusta ja kohotti aina päänsä jäykkänä ylös pyöritellen silmiään, kun se näki ihmisen. Sen lyhyestä elinajasta sirkuksessa ei ollut oikeastaan mitään tietoa, mutta orivarsan säikkyys ja laiha ulkomuoto kertoi paljon. Se oli myös hyvin likainen ja sitä kiusasivat ulkoloiset, mistä syystä Bimin karvojen kasvu on nykyäänkin paikoin huonompaa ja jouhien kasvu taas lähes olematonta.

 

Saatuaan Suomessa oman lauman, jonka parissa kasvaa Bimi alkoi oppia hevosen tavoille. Siitä kasvoi kuin kasvoikin aikuinen, nätti pikkuinen hevonen. Uusi haaste oli kuitenkin Bimin ratsukoulutus. Se oli äärimmäisen herkkä ja yritti jatkuvasti paeta tilannetta peruuttamalla pää jälleen jäykkänä ylhäällä. Joskus se hyppi pystyyn ahdistuneena, mutta pukitella se ei tuntunut edes osaavan. Hitaasti etenevällä rauhallisella työskentelyllä Bimi pääsi kuitenkin yli peloistaan ja alkoi jopa nauttia koulutuksesta.

 

Manhattaniin saapuessaan vuonna 2013 Bimi oli edelleen arka ruuna, mutta toimi jo erittäin hyvin ratsuna. Bimi koki harppauksen eteenpäin tutustuessaan Kaisan täysiverioriin Tilliin. Hevoset ystävystyivät heti ja ovat siitä lähtien olleet erottamattomat bestikset. Tillin siipien suojissa Bimi alkoi luottaa ihmisiin aina vain enemmän ja nykyään ruuna onkin loistava lasten opetusmestari.

 

Ratsastaessa Bimi on sopivan herkkä. Se tottelee hentoja apuja kulkien omalla moottorilla, mutta pohkeilla pamauttamisesta pojan kylkiin se vetää herneen nenään ja kulkee lopputunnin jäykkänä korvat luimussa. Bimi saattaa kuumua ristiriitaisista avuista, mutta rauhoittuu nopeasti. Ruuna osaa koulua ihan kiitettävän arvoisesti. Se on koulutettu Intermediate II asti ja työskentelee hyvin keskittyneesti. Bimi myös hyppää kevyesti, mutta alkaa innostuessaan viskellä päätään, joten martingaalia suositellaan käytettäväksi esteitä mentäessä. Kovin suuria esteitä Bimi ei kuitenkaan pääse, 80cm on ehdoton maksimi. Bimi on tallin luottomaastopolle. Se ei säiky tai säpsähtele mitään, kulkee vain innokkaasti päristellen korvat hörössä eteenpäin. Poika osaa myös hyvin kuunnella painoapuja, joten sillä ratsastetaan joskus ilman varusteita.

 

Hoidettaessa Bimi on vieläkin hieman ujo, mutta ei varsinaisesti arka. Se saattaa vähän säpsyillä äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä, mutta seisoo muuten kivasti paikoillaan. Antaa harjata joka paikasta ja nostaa nätisti kaviot puhdistettaviksi. Taluttaminenkaan ei tuota mitään ongelmia, ellei Tilli saa päähänsä tulla häiritsemään ruunaa. Silloin kaksikko voi pistää melkoisen shown pystyyn, mutta eivät tarkoita mitään pahaa. Parivaljakolle onkin tullut naurettua useaan otteeseen. Bimin ja Tillin tempauksiin kuuluu muun muassa omatoiminen uiminen uima-altaassa, lenkkeily kaksistaan, puita vasten hyppeleminen ja kaikki muu epämääräinen nuohoaminen, mikä saisi tosikommat ihmiset ärsyyntymään. Meistä on kuitenkin tärkeää, että Bimi saa nauttia elämästään kurjan lapsuutensa vuoksi.

 

Bimi ei omaa mitään pahoja tallitapoja tai tekisi kenellekään mitään pahaa ainakaan tarkoituksella, kiltti mammanpoika kun on. Bimi on erittäin kiva kaveri-poni, jonka kanssa lapsetkin voivat puuhailla kaikenlaista ilman ongelmia.

 
 
 
 
 
©2019 Kht Manhattan - suntuubi.com