Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nyt ne ovat täällä
06.07.2015 01:00 | Emsku

Nimittäin uudet hevoset! Siinä tosiaan kävi sitten taas vaihteeksi niin, että kuitenkin ihastuin siihen myytävään tiedottomaan joten.. se jääkin nyt sitten itselle :D Tai ainakin nyt aluksi, sillä jossain vaiheessa saatan sen katselemiseen kyllästyä ja pistän sen sitten myyntiin. Tämä siis vain EHKÄ.

Uudet hevoset Couscous ja Ajattara saivat tänään sivut joista tosin puuttuu valitettavasti vielä kuvat ja luonnekuvaukset, mutta eiköhän nekin saada pian järkättyä kaikkien nähtäville.

Koska Ajattara ei tullutkaan myyntiin, vanhoista hevosistani tulikin myyntiin kaksi! Tämä kaksikko löytyy nykyään siis Myynti-sivulta.

Pakko vielä vähän valittaa, kuinka tuskastuttavaa oli yrittää saada Kodan keppi paikoilleen. Orin täytteet olivat niin tiivistä kamaa, että keppiä ei meinannut saada millään niiden läpi! Kauhea hiki tuli, mutta lopulta Kodakin sai keppinsä :) Huh! Ja voivoiettä, kun Koda on niin ihana :3 Oon ihan rakastunut siihen <3 Yritän saada sen ja Luban (ja Matin, jonka kuvia ollaankin odotettu tässä puolitoista vuotta, köhköh) mahdollisimman pian myös teidän näkösälle kuvien merkeissä!


 - Emsku

 

Kauan kaivattua tiedossa ;)
26.06.2015 19:55 | Emsku

Terve vaan kaikki ketkä täällä käyvät. En tosiaan tiedä käykö täällä enää edes ketään, kun sivut ovat olleet pitkään hiljaisina. Olisin siis kiitollinen, jos ilmiantaisitte itsenne kävijöiksi vieraskirjassa :)

Tahdon tietää mitä teille kuuluu vai kuuluuko mitään, mitä tykkäätte sivujen uudesta ulkasta, tahtoisitteko tänne jotain URL toiminnan tapaista juttua tai jotakin muuta sivuja uudistavia juttuja, onko itsellänne keppihevosia/tallia ja mitä puuhaatte niiden kanssa. Olisi myös mukava kuulla minulta ostettujen hevosten kuulumisia, sillä olen varma että jotkut teistä omistavat manhattanilaisen ;)

Mutta sitten asiaan! Varsinainen asiani on siis, että pian näette uudet kasvot. Talliin saapuu nimittäin uusi asukki! Whaaat?! Uusi hevonen tähän turhaan unikeko talliin :O Ei mitään järkeä..

Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että luovun yhdestä nykyisestä tallin asukkaasta. Yksi hevosistani tulee siis myyntiin, mutta sitä en vielä paljasta kuka ;) Teidän pitää malttaa hetki, sillä hevonen tulee myyntiin vasta, kun uusi hevonen on saanut kepin ja pääsen tekemään sille sivut. Arvauksia myytävästä otuksesta saa toki esittää!

Eikä siinä vielä kaikki! Myyntiin on tulossa vielä toinenkin hevonen. Hurraa! Myytäviähän te olettekin odottaneet :D Muistutan vielä tässä, että luette huolellisesti Myynti-sivun, sillä siellä on hieman muutoksia. Toinen myytävä on siis tiedoton, mutta se on vielä hieman kesken. Kaipa sekin pitäisi yrittää tässä lähiaikoina saada valmiiksi.

Vielä sellainen asia, että kaipaan kovasti keskustelua vieraskirjaan :/ Teidän kommentteja on aina mukava lukea, joten rohkeasti vain kertomaan meille mitä ikinä tahdot sanoa :D Kunhan vain muistetaan käytöstavat ja kielenkäyttö ;)
 


 - Emsku

 

Hei kyllä me hengissä ollaan!
12.04.2015 13:23 | Emsku

Ehkä..

Hepolaiset on lojunu varmaan vuodenpäivät toimettomina kuka missäkin. Matti ja Light on tainnu olla koko vuoden kylmässä tallissa ulkona.. Toivottavasti ne ei oo kärsiny D: En oo käyny kurkkaamassa niitä lainkaan..

Mauriltakin repes huuli pikkuisen silloin vuosi sitten, enkä oo sitä vieläkään korjannu.. Iik!

Soolo, Tilli ja Bimi sentään voivat oikein mainiosti asustellen sisätallissa; Kaisan kellarissa.

Bertta ja Rose ovat mun luona komerossa löhöillen, koska mun piti tehdä niille varusteita. Ja arvatkaapas kaks kertaa oonko tehny.. En tietenkään.

On se vaan tylsää, kun vanhenee eikä jaksa tehdä enää mitään, mikä ennen oli hauskaa.. :(

Muttamutta! Kesällä hypitään esteitä! Se on päätetty, eikä siitä jousteta :)

Tää oli vaan tämmönen hassu pikku päivitys, ettei nää sivut katoais minnekkään. Ehkä me vielä joskus herätään tästä koomasta tai sitten ei. Mut nyt se olis morjes!


 - Emsku

 

Bimi on palannut!!
26.01.2014 22:08 | Emsku

Kai muistatte vielä ihanaisen pilkku-ruunamme, sirkuksen hylkäämän Jimsalabimin? Nyt kaikkien ruunan fanien iloksi... Bimi on tullut takaisin! Ulkonäkö on vähän kohentunut, mutta muuten ruuna on ennallaan.

Varsinkin Tilli riemuitsee sielunveljensä palaamisesta. Kohta ne pääsevät taas yhdessä seikkailemaan! En viitsi mainita seikkailuja tässä... Keppihevosihmiset voivat lievästi sanottuna vähän järkyttyä ;D Kaisa, tiedät mitä tarkoitan.

Toivottavasti Tilli ei järkyty Bimin pienestä kaulankasvatuksesta, jonka vuoksi se ei ehkä voi enää osallistua uima-altaassa sukelteluun (hups, paljastus) tai puihin hyppelemiseen (apua! toinen paljastus).

Mutta pidemmittä puheitta menkääs kahtomaan Bimin uusia sivuja! Kirjoitan luonteen sitten kun ehdin ja jaksan.


 - Emsku

 

Pitkästä aikaa ridailua
02.01.2014 12:47 | Emsku

Tiistaina (silloin en jaksanut kirjottaa ja eilen iPadi temppuili) kävin pitkästä aikaa ratsastelemassa. Mukaan tulivat uudet pojat Matti ja Mylläri (joka sai sivut tänään).

Kävin aluksi kasaamassa pari estettä pellolle ja hain orit vasta sitten, mukaan tarttui myös joulukuusenjalka, johon sai kätevästi toisen odottamaan.

Alotin Matilla. Kävelin ja ravailin siinä hetken ja hyppäsin esteet (vain) kerran molemmista suunnista. En viittiny kauheesti rasittaa itteeni, kun mulla oli just vasta loppunu liikuntakielto + siellä tuuli ihan sikana. Tein sitte saman homman vielä Myllärillä. Molemmat meni kohtuu kiltisti. (En tosiaan viittinyt ruveta riehumaan siellä just vast keuhkokuumeesta parantuneena...)

Joo en muista enää teinkö muuta...

Sain tänään tosiaan nuo Mylliksenkin(mikä nimi XD) sivut valmiiksi ja muokkaan vielä kaikkien hevosten iät nyt kun vuosikin vaihtui. Ainiin!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA T:MANHATTANILAISET

Kirjotetaaks 'uutta vuotta' yhteen vai erikseen? Iha sama! Ei tässä muuta!


 - Emsku

 

Soolon tarina - eli miten Soolo tuli meille
09.12.2013 18:10 | Emsku

Ihastuin cremelloihin hevosiin joskus vuoden 2012 loppupuolella, kun olin katsellut niiden kuvia netistä. Haaveilin omasta kerman värisestä sinisilmästä jonkun aikaa, kunnes aloin katselemaan myynti-ilmoituksia. Cremelloja ei näkynyt missään ja aloin jo luopua toivosta. Sinisilmää ei kai oltu tarkoitettu minulle.

Yhtäkkiä huomasin ilmoituksen, jossa esiteltiin vaaleaa hevosta. Katsoin sen ensin kimoksi, mutta kun klikkasin ilmoituksen auki komea ori kuvassa paljastuikin cremelloksi! Luuri oli kädessä ennätysnopeudella ja ennen kuin huomasinkaan, olin sopinut koeratsastuksen.

Olin häkeltynyt päästyäni puoliverisen selkään. Miten jokin niin iso eläin voi liikkua sulavasti ja ilmavasti kuin ballerina? Ori oli täyttä kultaa!

Kaisa ei tiennyt mitään pikkuostoksestani, ennen kuin olin kiikuttanut pojan melkein tallimme pihaan. Puhelimessa sanoin Kaisalle, ettei pelästyisi, vaikka hevonen näyttäisi kaljulta rotalta. Enhän tiennyt pitikö Kaisa cremelloista vai olivatko ne rumia hänen mielestään.

Saatuani orin ulos trailerista Kaisan eteen, hän oli yhtä häkeltynyt kuin minä. Kaisa sanoi ettei se miltään rotalta näyttänyt ja oli hetkessä myynyt sydämensä uudelle komeaalle pojallemme.

"Se on Zolowei. Eli Soolo." sanoin Kaisalle ja hän vain nyökytteli silitellen ystävällisesti hörähtelevän Soolon kaulaa.

Ratsastin Soololla usein ja huomasin pian, että Kaisa ratsasti myös sillä eniten. Se oli niin nätti ja luonteeltaan ei yhtään orimainen, jos ei lasketa sitä, että se on ollut pihkassa Berttaan niiden ensitapaamisesta lähtien. Samaa ei voi sanoa Bertasta...

Kun huomasin, että Kaisa ei enää nähnyt oikeastaan muuta kuin Soolon, päätin että nuo kaksi kuuluivat yhteen. Joulun aikoihin ilmoitin Kaisalle, että Soolo oli nykyään hänen omistuksessaan. Kuulin syvän henkäisyn ja näin miten Kaisa valahti huivinsa sisään niin, että näkyviin jäi vain kaksi kirkasta silmää. Vähän ajan päästä hän hyppi jo tasajalkaa ja minä en voinut tehdä muuta kuin hymyillä :)

Tähän mennessä Soolon kanssa on tehty kaikenlaista; se on saanut uudet suitset, on yritetty varsaa Bertan kanssa, on opeteltu passagea ja piaffea, käyty ikäväkyllä leikkauksessakin (laitettiin lisää täytettä, kun kaula meni lyttyyn ja ommeltiin revenneitä saumoja)

Olen haaveillut uudesta, omasta cremellosta, mutta sellaista ei ole vielä tullut eteen. Vaikka Soolo onkin mahdottoman upea, niin en tahtoisi sitä takaisin, sillä se kuuluu Kaisalle. He ovat täydellinen pari! Ja toivottavasti he saavat nauttia toistensa seurasta vielä monta vuotta.


 - Emsku

 

Perinteinen suokki? Meidän Bertta vai??
08.12.2013 00:19 | Emsku

"Perinteinen suokki on luonteeltaan älykäs, nöyrä ja rauhallinen."

Oli pakko laittaa tää tänne :D

Meidän Bertsuli ei ole tainnut perinteistä suokkia nähdäkään. Sitä ei voi sanoa ihan heti älykkääksi, paremminkin se on kuin päätön kana! Nöyrä se ei todellakaan ole! Niskurointia, niskurointia ja vielä vähän lisää niskurointia. Kerta kiellon päälle ja lisää NISKUROINTIA. Eipä ole tuo tamma erityisen rauhallinenkaan, vai mitä sanotte suokista joka juoksee kuin hullu ympäri kenttää, kun yrität tehdä pysäytystä.

Kaikesta tästä huolimatta, tuo tyttö on aina ollut suosikkini ja kaikista rakkain, vaikka olen sen välillä unohtanut. Bertta sä oot se tärkein <3

ÄLÄ IKINÄ MUUTU! Tai vaikka muuttusitkin sä tuut aina olemaan se tärkein.


 - Emsku

 

Baldi on poissa...
24.10.2013 15:45 | Ylläpitäjät

Kun toisen elämä alkaa niin toisen päättyy... Eilen tallille syntyi varsa ja tänään yksi lähti pois luotamme.

Pieni veijarimme Baldrian-aasi nukkui tänään pois. Baldi jouduttiin lähettämään vihreämmille niityille aivan liian nuorena vakavan jalkamurtuman vuoksi :_( Jäämme kaikki kaipaamaan sinua Baldi!

Et ole ikiunessa, et ole poissa
Olet tuhat tuulta puistikoissa,
olet valon välke aallokoissa,
olet timantti hankien loistossa.
Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapelloilla,
olet henkäys rakkaasi poskella.
Hyvästi!

Tällaisena me haluamme sinut muistaa. aina yhtä uteliaana ja iloisena!


 - Ylläpitäjät

 

D3200
30.07.2013 20:19 | Kaisa

NONNIII nyt on uus kamera hankittu! Nimeltään Nikon D3200. Megapikseleitä 24, joten paremmanlaatuisia kuvia tulossa, siis mikäli onnistun kuvat koneelle siirtämään. Toivottavasti pian olisi tulossa myös uusi kone -pöytäkone - sillä nykyinen läppäri on... Hmmmm... Hieman sekaisin.

Ja minä olen sitten nykyään KaisA Kaisun sijaan. Eli oikea nimeni... Voi toki minua Kaisuksikin kutsua, jos haluaa. Mutta kuitenkin :)

Sitten tallin nimenvaihdoksesta... Teitä oletettavasti kiinnostaa, miksi talli vaihtoi nimensä? Siksi, koska Manhattan kuulostaa yksinkertaisesti paremmalta mielestämme. Lisäksi se on persoonallisempi, kuin Kultakinner, sillä noita "kulta"-talleja riittää riesaksi asti. Nimi kehkeytyi siitä, kun kun soitin Emskulle, jotta voisimme yhdessä pohtia parempaa nimeä, ja tarkastelin samalla huoneeni lattialla lojuvaa sipsipussia. Sen kyljessä se komeili: Manhattan. (Kertokaa mielipiteenne uudesta nimestä!!!)

Ja taas uuteen asiaan, eli mitä pidätte tästä nykyisestä ulkoasusta verrattuna vanhaan? Parempi? Huononpi? HÄH?! :) Emsku sitten vaihtoi sen, raivotkaa hänelle... >:] Ja muistakaa antaa toki palautetta muutenkin mm. sivujemme sisällöstä, esimerkiksi että mistä haluaisitte kuvia, tietää lisää, yms.? Ja yleisesti että miten saisimme sivuista mieleisenne. Esimerkiksi, haluatteko lisää kuvia, vaihtaa sivupohjan väriä, onko kirjoitustyylimme silmillenne mukavaa, yms.?

Eipä sitten muuta. Terveiset kaikille lukijoille! Ja NYT himskatti leiriläiset kerrotte siellä vieraskirjassa mitä piditte leiristä, tai Kaisa-täti suuttuu!!! :D


 - Kaisa

 

Kultakinner on saanut uuden nimen!
26.07.2013 15:56 | Emsku

 

Kht Kultakinner vaihtoi nimensä! Mikään muu ei kuitenkaan muutu, vaan talli, hevoset ja me ylläpitäjät pysymme ihan samoina.

Nimen uudistuttua tein pieniä päivittelyjä sinne tänne. Bannerista tuli tosiaan hiukan iso, mutta hälläväliä. Siitä erottuu kuitenkin se tärkein, eli uusi nimi:

KHT MANHATTAN


 - Emsku

 

Leiripostaus
25.07.2013 20:07 | Kaisu

Eli kiitos ihanille leiriläisille Sannille, Olivialle, Julialle, Viiville ja Mallalle oikein mukavasta leiristä! (Ja Emskulle...) Toivottavasti teilläkin oli kivaa, meillä oli Emskun kanssa ainakin tosi hauskaa ohjata teitä. ;-) Joskus voisi ottaa uudestaankin vaikka päivä- tai talvileirinä. Laittakaa vaan mielellään kommentteja vieraskirjaan, mitä piditte leiristämme. Esimerkiksi haluaisin tietää mitä piditte ratsastuksenopettajataidoistani (:D) ja tunneista sekä kisoista, ja toki myös yleisestä tunnelmasta. (Laittakaa omalla etunimellänne, jotta tunnistan kirjoittajan!) Minulla jäi leiristä ainakin onnistunut (ja erittäin väsynyt...) olo. Hevostenkin mielestä oli varmaan mukava saada enemmän liikutusta, vaikka vähän äkkiseltään kylläkin. No, kiitos leiristä kumminkin, meillä oli kiva porukka. Kuvia koko sakista voi ehkä tulla pian tänne blogiin.

Terveiset leiriläisille ja lukijoille! :]


 - Kaisu

 

Leiri lähestyy...!
23.07.2013 17:49 | Emsku

Leiri tosiaan alkaa huomenna ja vielä on vähän tehtävää. Saa nähdä miten pollemme soveltuvat tuntihevosten rooliin ;)

Minusta kuitenkin tuntuu, että leiri tulee onnistumaan ja tylsää hetkeä ei varmasti tule. Ollaan sen verran varattu tekemistä :D

Säde tuossa vieressä ilmeilee, että "Mutko pistetään johonkin tunnille kantamaan muksuja vai??" Ei hätää Säde, ne muksut on tosi kivoja, uskoisin...

Mutta eipä tässä mitään. Päivitellään sitten leirin jälkeen.


 - Emsku

 

Hyppelyääääääääää...
02.07.2013 20:02 | Kaisu & Rose

Rose rustaa:

Söpö ja pirtsakka pikku hirnahdus kaikille lukijoille! Täällä kirjailee suosikkinne, Rose-poni! Olen todella monen suosikki, nääs! Ei ihme, minun suloisen syötävä tuuhea harjani varmasti puree kaikkiin, samoin ihanat pikkuruiset ilkeänkuriset silmäni, ja olenhan muutenkin niin söpö ja ihana, tietysti! Tänään Kaisu liikutti minua. Yleensä inhoan sitä, että minut vedetään pois mukavasta karsinastani tai laitsalta, mutta nyt tunti oli mieleeni, sillä se sisälsi vain -mitäpäs muutakaan- kuin esteitä. Koulustahan en niin välitä lievästi sanottuna... Kaisu hyppäsi minulla 90 senttistä, aluksi tietysti lämmiteltiin ja niin pois päin. Kaisu hyppi myös Mintillä 70 cm (sillä varsomisesta ei ole hirveän kauaa) ja "ilmahevosella" metriä. (Kaisu on siis 160 cm korkea, jos ketään kiinnostaa). Apua, Kaisu tulee nyt! Terpat vaan kaikille! -Rose

Kaisu kirjailee:

Terveppä teille! :) Kirjoittakaa postauksen kommentteihin oma ennätyksenne, kepulla ja ilman, ja ilmoittakaa myös pituutenne :) Ei sitten muuten tarvitse haukkua minun tai kenenkään muunkaan hyppykykyä, jokainen hyppää sen verran minkä osaa ja taitaa. Jos joku 160 cm pitkä pääsee enintään vaikka 70 cm, niin se on hänen ennätyksensä ja olkoon hän ylpeä siitä. Paha mielihän siitä tulee, kun muut tulevat vastailemaan tyylin että oikeestiko sää hypit vaa 70cm vai, mää hyppään hei 1,1 metrii ja oon paljo lyhempi kuin sä, etkaisä oo tosissaa noi huono. Niin että missään muuallakaan ei tarvitse toisia haukkua noin törkeästi, esim. YouTubessa olen nähnyt tällaista paljon, onneksi en itse ole joutunut vielä haukunnan kohteeksi. Eikö omaa osaamista voi kehua toisellakin tapaa, esimerkiksi että hyppäätpä hyvin, minä hyppään sen verran, koska olen harjoitellut paljon. Jonain päivänä sinäkin varmasti hyppäät tuon verran, kunhan harjoittelet. Eikös tällainen viesti olisi paljon mukavampi lukea? Reilu peli siis kunniaan! :) Niin ja niistä esteistä... Ne ovat siis valmiit, enää punaraidat pitää maalata puomeihin. Harmi, että Emsku reissaa siihen malliin, että hänestä ei ole paljoa ollut apua :( Mutta on syvä helpotus minulle että esteet ainakin ovat valmiit, ne tässä olivat isoin urakka. Tämä leirihomma tuottaa pakostikin tressiä... Onneksi ei ole enää paljoa tekemistä. Enää vikellyspukki, koulukirjaimet kentälle, karsinat pitäisi maalata ja karsinan kaurakipot väkertää. Okei, on vielä aika paljon tekemistä, mut nyt juuri en enää mieti sitä, vaan menen ulos syömään jätskiä ja hyppimään lisää. Kesäiset terveiset kaikille, ja toivottavasti pääsette ratsastusleirille! :) MoiMoiMoiMoi! ;)


 - Kaisu & Rose

 

ESTEITÄ, maalausta ja enkkaa... :D
15.06.2013 22:58 | Kaisu

Tänään tuli viimein tuo siis kuisti maalattua. Nätistä uudenveroisesta tallista on tulossa kuva tuon vanhan kuvan tilalle tuolla Muuta-osiossa.

Väkersimme tänään Emskun kanssa esteitä, joiden on tarkoitus tulla valmiiksi ennen leiriä. Pari päivää sitten sahasimme 105 senttimetrin pituisia tolppia 20 kappaletta, nyt naulasimme niihin puomin kannattimia. Vielä olisi 13 tolppaa naulattavana, huh huh... Ja nehän pitää vielä maalatakkin, samoin puomit... Ja monta muutakin rautaa on tällä hetkellä tulessa, itse asiassa 7 enemmän tai vähemmän raskasta hommaa pitäisi saattaa vielä päätökseen ennen heinäkuun 22. päivää. Jo on puurtamista kesälomalla. Ja koulukin alkaa... Jestas sentään!

Sitten vielä minun kuulumisiani, jotka vievät enimmän tilan postauksesta, mutta kuitenkin... Hyppäsin tänään enkkani! Entinen ennätykseni oli 87 cm, nyt se on 101,5 cm :)))) Sanokaa mitä sanotte, mutta minulle yli metri on hieno saavutus. Ja kepulla hyppäsin 80 cm. Ei ollut edes tarkoitus alkaa hyppimään, mutta kun uutta rimaa aloin kokeilemaan, niin innostuin, enkä luovuttanut ennen kuin pääsin sen metrin. Siellä pyjama päällä hypin yksikseni. Alusta ei kyllä ollut järin mukava paljaille jalkapohjille; olin ulkomaneesissamme missä pohja on asfalttia. Se oli oikea ihme, etten pudottanut kertaakaan, vaikka kylläkin monet kerrat toppasin aivan esteen eteen. Varsinkin kun viimeksi hypin Emskun kanssa enkkaa sisämaneesissa joskus talvella... Tuo on ollut aina tavoitteeni, metri.


 - Kaisu

 

Leiriasiaa :o
11.06.2013 22:48 | Kaisu

Leiri pidetään! :) Ilmoita vieraskirjassa tulostasi!

Leiriasia on siis vielä mietinnän alaisena, mutta tänään edesautoimme sen toteutumista Emskun kanssa, ja selvitimme sen mahdollisen päiväohjelman ratsastustunneista ruokailuihin. Leiri kestäisi mahdollisesti yhden yön, ja olisi suunnattu noin 8-10 vuotiaille keppistelijöille. Kaksi henkilöä olisi jo mahdollisesti tulossa, ja mietimme, että 3-5 leiriläistä olisi sopiva määrä. Eräs myös kysyi vieraskirjassa leireistämme, mikä oli hieno asia. Hänkin voi olla mahdollisesti siis tulossa. Mitä enemmän ilmoittautujia, sen varmemmin myös leiri pidetään :)

Jos olisit ehkä kiinnostunut tulemaan keppihevosratsastusleirillemme, ilmoita se vieraskirjassa! :) Tarkemmat tiedot leiristä saat sähköpostiisi, jos leiriä pidetään. Varmat ilmoittautumiset haluaisimme melko pian sen jälkeen, kun on mahdollisesti päätetty, että leiri pidetään, ja olet saanut siitä tiedon sähköpostiisi. Muista, että jos ilmoittautujia on paljon, emme voi ottaa kaikkia!

( Päivitetty: 15.06.2013 22:57 )


 - Kaisu

 

Splash...!
07.06.2013 21:29 | Kaisu

Tänään päätin uittaa Tilliä, Bimiä ja Berttaa. Tai siis yritin uittaa Berttaa, ja poikia uitin ;). Vaikka yritin vesiletkulla ensin totuttaa pikku vesipetoamme, silti siitä tuntui varsin vastenmieliseltä mennä kylmään, iholle tunkeutuvaan veteen. Letkulla kastelemisesta se ei välittänyt :o Ja kun kintereisiinsä asti oli kastautunut, pyrki hurjasti kuivalle maalle. Kyllä se lopulta melkein mahaan asti meni. Bimikin meni ihan hienosti, tillistä puhumattakaan. Se suorastaan sukelsi veteen, kun Bimi vielä tuijotti sitä pienellä varauksella. Missä Emsku luuraa? Apu olisi tarpeellista, jos Bertta meinataan saada uimasille :D Tallin kuisti odottaa yhä maalaamistaan, harmikseni. Ei vaan ole jaksanut ensimmäisenä kesälomaviikolla ;) 

Ja muuten, oletteko huomanneet, että sivumme ovat saaneet ihkaoman kuvagallerian! Kiitos Emskulle. Se löytyy, kun klikkaat asukkaitten sivua, ja sitten siitä välilehtisestä alapuolella... Siellä komeilee jo hieno kuva Bertasta :) Ja tuo kansikuva on myös supermegaihkuhienotäydellinenihunaparas, kiitokset ja kumarrukset Emskulle jälleen... :)

Huomenna olen lähdössä saareemme, pitää katsoa tuleeko otettua mukaan vaikka Tilliä... Haluan sen tosi hyvään kuntoon, niin päästään oikein kunnolla laukkailemaan... :) Iiih, odotan jo sitä ihanaa kiitoa maastopoluillamme! Ja plussana, että itselläkin kunto kasvaa siellä metsässä rämpien... :3 Toisaalta ikävä, toisaalta mukava sanoa, että Tilli on tosiaan ensimmäisenä kepunani kaikkein lähinnä sydäntäni :_)

 


 - Kaisu

 

Hei me maalataan...!
19.05.2013 19:35 | Kaisu

Elikkäs, otsikon mukaisesti: Hei me maalataan! :D Talli on saamassa uuden ilmeen muutaman viikon kuluessa. Vuonna 2003 pihaamme saapunut talli, silloin vielä tosin pelkkä leikkimökki, on ollut siitä vuodesta asti valkoinen, ja maalattukin uudelleen sen tulon jälkeen vain kerran. Nyt olisi tarkoituksena tehdä siitä harmaan vaaleansininen, ja ikkunanpielet maalataan uudelleen valkoisiksi. Tuskin maltan odottaa, kun tällainen sisustusihminen olen. Tallista on tarkoitus tulla tänne sivuille ennen ja jälkeen kuvia. Ja ai niin! Eihän täällä ole muustakaan pihapiiristä lainkaan kuvia. Niitäkin pitäisi siis tulla, kunhan vain ehdimme Emskun kanssa, kaikkien hevos- ja kevätkiireiden seassa.

Siispä hevosentuoksuista, tuntuista ja näköistä kevättä kaikille, jotka tämän sattuvat lukemaan. Jatka blogimme seuraamista ja sivujemme lukemista! 


 - Kaisu

 

Kysely...
18.05.2013 17:20 | Ylläpitäjät

 

Tässä olisi keskusteluaihetta viekkuun tai postauksen tietoihin, aiheena tallin/heposi puhtaanapito!

Miten itse pesette kepunne? Vai pesettekö ollenkaan? Vai pelkästään pään, vaiko kepinkin myös? Tai toisin päin? Harjaatteko jouhia? Pesettekö vain jos on likaantunut vai ihan muuten vaan? Miten pollenne on päässyt likaantumaan, kerro paras muistosi! Oletko puhtaus/siivoushullu, etkä mene ratsastamaan sateella? Etkö päästä hevostasi lähellekään kuralätäkköä? Oletko aina kyttäämässä tallin lattiaa, olisiko siellä ainuttakaan jyvää tai heinänkortta, jotta voisit siivota sen? Paljasta meille aivan kaikki >:))


 - Ylläpitäjät

 

Märkää! :D
18.05.2013 16:31 | Kaisu

Aurinko porottaa, nurmi on vihreää, kimalaiset pörisee, varjossa 29'C lämmintä... On yhtä kuin täydellinen hevosten pesusää. Kaikki pollet tuli pestyä, myös hankalemmat tapaukset niin kuin Bertta, Baldi ja Blackie sekä Säde. Kyllä ne kaikki silti loppujen lopuksi viilentävästä vedestä nauttivat, niin kuuma kun on. 

Välineiksi kelpaavat pesusieni, vesisanko, pari pyyhettä ja harja sekä jouhikampa. Ensiksi keppi kastellaan letkulla ja vähän pyyhitään sienellä, seuraavaksi samaisella sienellä pestään pääosa (pääosalla tarkoitan myös kaulaa). Jos kepu on karvainen, käytä vettä runsaasti, kuivuu kyllä. Jos se on aivan "kalju", ei kannata käyttää vettä välttämättä ollenkaan. Sitten kuivataan pyyhkeellä pääosa pyörivin liikkein, sekä myötä- että vastakarvaan, ja toiselta sivulta toiselle. Varo  kangassilmiä sekä -sieraimia. Kun on enimmät vedet pyyhkeellä pyyhitty, harjaa huolellisesti, nytkin myös sekä myötä- että vastakarvaan, ja varo pään herkkiä kohtia. Seuraavaksi kampaa kammalla jouhet siisteiksi. Jos jouhet on tehty rastamaisesta langasta, älä kampaa niitä. Voit kuitenkin sivellä kammalla jouhien päältä varovasti, niin tulee siistimpi vaikutelma. Lopuksi harjaa vielä myötäkarvaan, ja anna kuivua rauhassa. Kuivumiseen ei mene kauaa, jos kuivasit ja varsinkin harjasit huolellisesti. About 5 min. Muista laittaa päälle kuivatusloimi, jos sellainen löytyy ;)

HUOM! Nämä ohjeet eivät välttämättä toimi oikeilla hevosilla ;D (Ohjeen kopiointi on ehdottomasti kielletty :D)

 
 - Kaisu

 

Koulua, esteitä ja jotain uutta...
25.02.2013 15:30 | Emsku

Tämä siis eiliseltä, kun en silloin enää jaksanut/ehtinyt kirjoittaa...

Aluksi siis mentiin koulua, Kaisu Lightilla (jolla on uudet suitset ;D) ja mä Soololla. Mentiin semmosta perus muotoon ratsastamista ja ympyröitä, ei taidettu tehdä edes väistöjä tai taivutuksia, eli aika rento tunti, tai on muodossa meno nyt hevoselle aika raskasta mutta kuiteskin ;)

Se, mikä oli uutta, oli se kun Light, meidän koulupolle, oli ihan haluton. Siis voitteko kuvitella Light oli melkein laiska! Meni se muodossa ja totteli niin kuin aina ennenkin, mutta ei liikkunut kunnolla. Onkohan se sairas? Kaisu lopetti sillä sitten aika pian ja huomasi että sen sieraimet vuotivat. Onkohan sillä pääntauti? Mutta mietittiin sitten että tuskin kun mistä se sen ois saanu (sehän leviää vain tarttumalla, eikö niin?). Sitten huomattiin sen silmissä vähän sameutta. Onkohan sillä silmätulehdus? Se jäi vähän mietintään ja seurataan tilannetta. Lightilla on nyt kuitenkin vähän lomaa ratsasteluista, vaikka se terve olisikin.

Sillä aikaa kun Kaisu hoiti Lightia, mä juoksuttelin vähän Berttaa ja tein muita maastakäsin harjotuksia. Sillekin annettiin vähän lomaa, koska näillä kahdella me ratsastetaan useammin kuin muilla.

Otettiin sitten vielä uudet pollet. Tai siis mä otin uusiksi Soolon ja Kaisu otti meidän ADHD-hevosen, eli suomeksi Yskän. Alettiin sitte tekee alkuverkkaa kaikissa askellajeissa. Kokosin sitten esteen ja meidän ADHD oli tietty taas hyvin ärsyttävä. Yskä nimittäin ei kuunnellut yhtään Kaisua selässään vaan rynnisti joka käänteessä suoraan esteen läpi. Se oli ilmeisesti hauskaa sen mielestä, kun jouduin koko ajan nostamaan puomin takaisin paikalleen. Sitten vihdoinkin se tajusi että me aiotaan hypätä ESTETTÄ. Se kun rakastaa hyppäämistä, mutta jälleen kerran se oli niin vähä-älyinen, ettei tajunnut.

Kun sitten vihdoin päästiin hyppäämään, molemmat ylittivät melko matalan esteen erinomaisesti. Vaihdettiin vielä Kaisun kanssa hevosia, eli nyt minun pohkeideni välistä löytyi tämä kaheli ja Kaisulta Solttu. Pollet hyppäsivät hyvin myös näin.

Menin Ysillä myös vähän tynnyrinkiertoa, ja tyttö veti niin läheltä tynnyreitä, että kolhin niihin vähän itseäni :D

Ainiin. Frille on kyllä yhä hengissä, mutta ei voi kovin hyvin ;( Katsotaan nyt miten käy...

Soolon ja Bertan välillä on tapahtunut kummia ja saamme muutaman viikon päästä tallillemme uuden varsan <3 Varmasti ulkonäöltään hauskan näköinen kaveri...

Nyt ei tule muuta mieleen, mutta Kaisu saa lisäillä jos unohdin jotain ;)


 - Emsku

 

Esteitä!
17.02.2013 18:08 | Emsku

Eilen hypättiin siis esteitä. Mentiin kaikilla hevosilla, paitsi Baldilla, koska se on vieläkin mun luona...

Kaikki pollet hyppäsivät tosi kivasti ja mentiin aika isoo estettä. Menin sitten hiukan enemmän Yskällä, kun sillä ei menty viimeksi yhtään. Menin sillä hiukan tynnyrinkiertoakin ihan mielen virkistyksesksi.

Hypittiin siinä jonkun aikaa, ennen kuin mitattiin se. Se oliki 80 cm!!! Oltii iha ihmeissää et millai me päästii 80 cm kepparil.

Alettiin sitten hyppii ilman kepuu enkkaa. Kaisun enkka oli ennen 85 cm ilman kepuu ja mun 83 cm. Hypittiin vielä vähän sitä 80 senttistä ja korotettiin sitten vähän. Mitattiin se ja se oli 87 cm. Ei meinattu millään päästä, mutta sitte Kaisu pääsi sen, mutta mää en päässy ;( Vaiks 80 meni iha helposti. Jalat ei sit enää noussu, jostain syystä.

Meiän enkat on siis tällä hetkellä mulla edelleen 83 cm ja Kaisulla se 87 cm.


 - Emsku

 

Vähän kaikkee
14.02.2013 20:42 | Emsku

Joo... Eli ratsastettiin tänään vähän koulua, ja vähän kaikkea muutakin.

Ensin mentiin siis koulua ja Kaisu meni Soololla ja mä Frillellä. Menivät ihan kivasti. Vaihdoin sitten Berttaan ja Kaisu Lightiin. Light nyt on semmonen kouluratsu että se meni tosi kauniisti, mutta Bertta vähän protestoi pukittelemalla, ryöstämällä ja muilla Berttamaisilla kujeilla. Meni se sitten loppujen lopuksi ihan kauniistikin.

Kaisu vaihtoi vielä Tilliin ja meni sillä muutaman kiitolaukkaspurtin. Sillävälin vaihdoin Bertalle kärryt ja ajoin vähän. Bertta selvästi nauttii näistä satunnaisista ajopätkistä ratsastusten lomassa. Piti tietenkin vähän pukitellakkin ja se olisi halunnut juosta täysillä, mutta en viittinyt päästää ettei ole sitten jalat kipeinä huomenna.

Vaihdettiin sitten vielä hevosia. Nyt minä otin Bimin ja menin ilman varusteita, samoin Kaisu Blackiellä. Tehtiin sitten vielä yks este ja Kaisu laittoi siinä vaiheessa Blackielle varusteet, mutta mä hyppäsin ilman. Bimi oli jotenkin kankea ja kompuroi koko ajan ja hyvän tien tekeminen oli vaikeaa ilman varusteita, joten hypätessä Bimin takakavio kolahti etuseen ja siihen tuli pieni haava, muttei mitään vakavaa.

Liikutimme siis kaikki muut hevoset paitsi Baldin ja Yskän. Baldia ei oltaisi voitukkaan, koska se asuu vielä mun luona, mutta Yskä jäi vähän kun aika loppu.


 - Emsku

 

Hevostelua kerrakseen!
11.02.2013 21:22 | Emsku

Elikkäs... Kaisulla oli tänään ratsastus ja pääsin mukaan ;) Menivät maastoon ja umpihangessa pistivät minut sitten tarpomaan. Tosi kivaa oli siinä sitten hölkätä hikihatussa kun Kaisu ratsasti vieressä. No einy, kivaa oli! Halailtiin sitten lenkin jälkeen vielä suokkitammaa jolla Kaisu ridas, ennen kun lähdettiin liikuttamaan kepuja.

Mentiin maneesissa jälleen kerran askeleen pidennyksiä ja muutama este. Kaisu meni Soololla ja mä Bertta-pallukaisella. Solttu meni kivasti niin kuin aina. Bertta oli tosi kiltti eikä kenkkuilut yhtään. Hypättiin yksittäistä aika isoo estettä ja molemmat hevoset suoriutui hyvin. Blackiestä koulutetaan estehevosta, joten Kaisu pomppi sillä vielä pari isoa estettä.

Laitoin myös lisää kuvia tänne.

Ei tässä sitten muuta!


 - Emsku

©2019 Kht Manhattan - suntuubi.com